Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Нідерланди виділили понад 100 млн євро у рамках нового пакета допомоги Україні

Нідерланди виділяють EUR102 млн на третій пакет допомоги Україні у 2023 році, зокрема на інвестиції, відновлення та реформи.

Про це повідомляє пресслужба уряду Нідерландів.

"Із цього додаткового внеску EUR60 млн підуть на підтримку нідерландських компаній, які хочуть зробити свій внесок у відновлення країни. Ці кошти призначені для страхування експортних кредитів, що покривають платіжні ризики за інвестиціями та угодами в країні. Крім того, щоб допомогти Україні підготуватися до зими, EUR30 млн підуть на закупівлю газу та постачання комплектуючих для електромереж. Решта EUR12 млн піде на підтримку нещодавно звільнених районів, а також у МВФ для надання технічної допомоги Україні в проведенні реформ", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що новий пакет допомоги ґрунтується на оцінці потреб української влади, Світового банку та Європейської комісії.

Зокрема, у рамках підготовки до зими та можливих атак РФ на енергетичну інфраструктуру України Нідерланди виділяють EUR20 млн на закупівлю газу та створення стратегічних запасів газу через Європейський банк реконструкції та розвитку і EUR10 млн - на закупівлю трансформаторів, комутаційних компонентів і кабелів, необхідних для відновлення енергосистеми.

Кошти, виділені на страхування експортних кредитів для України, забезпечать покриття інвестицій та угод нідерландських компаній із ризиками, які не враховують комерційні страховики, що дасть змогу компаніям зробити свій внесок у відновлення України.

Крім того, наголошується, що Україна зацікавлена у фінансово-економічній стабільності та сильних інституціях для підтримки економіки та виживання в умовах війни. Саме тому з весни в Україні діє програма МВФ, що передбачає проведення комплексних реформ. Нідерланди вносять EUR7 млн до фонду МВФ, який надає країні технічну допомогу для підтримки України в реалізації програми реформ. Ця програма спрямована на підвищення фінансової стабільності та відновлення економіки, а також на зміцнення інституцій.

Також Нідерланди вносять EUR5 млн у Фонд партнерства для стійкої України. Фонд спрямований на зміцнення децентралізованих органів влади та швидке відновлення економіки після звільнення від російської окупації. Це включає ремонт об'єктів питного водопостачання, електропостачання, первинного медичного обслуговування та освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ