Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Німеччина на даний час не планує постачати ракети Taurus Україні

Німеччина засуджує масовані ракетні обстріли України протягом новорічних днів, але постачати ракети Taurus наразі не планує.

Про це заявив речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"Ми рішуче засуджуємо дії російської армії та розпорядження російського президента Путіна. Масивні атаки на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином і абсолютно огидні", — сказав він.

На запитання, чи не спонукали ці атаки ухвалити рішення про передачу Україні далекобійних ракет Taurus, речник відповів, що "наразі немає новин щодо цього".

"До цього часу Федеративна республіка не поставила Україні жодної ракети Taurus. Ми уважно дивимося на ситуацію і діємо відповідно. Уряд ФРН, як і союзники, передає те, що може", — сказав Гебештрайт.

Він повторив три принципи надання допомоги: допомагати всіма силами, запобігти при цьому прямій участі НАТО та Німеччини у війні та надавати підтримку в тісній координації з союзниками, насамперед зі США.

Речник запевнив, що ФРН стоятиме на боці України та постачатиме все, що обіцяно, постійно перевіряючи свої запаси та можливості промисловості.

Гебештрайт уточнив, що уряд веде, серед іншого, перемовини із закордонними колегами, які замовили певні системи озброєнь, щоб вони могли почекати з виконанням своїх замовлень на користь України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ