Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Німеччина підтримує відсторонення російських та білоруських атлетів від міжнародних змагань

Федеративна Республіка Німеччина виступає за заборону участі атлетів з країн-агресорок у міжнародному спорті у будь-якому статусі, допоки триває російська агресія проти України.

Про це заявив Парламентський державний секретар Федерального міністерства внутрішніх справ ФРН Махмут Оздемір під час зустрічі з очільником Міністерства молоді та спорту України Матвієм Бідним.

Керівник Мінмолодьспорту висловив вдячність своєму колезі, а також усьому спортивному сектору Німеччини за солідарну позицію із Україною щодо недопуску до змагань росіян та білорусів, допомогу українським спортсменам, а також різнопланові заходи підтримки у спортивній сфері усім українцям, які знайшли тимчасовий прихисток у ФРН.

Матвій Бідний поінформував співрозмовника про роботу, яка проводиться Україною з метою недопуску російських і білоруських спортсменів до участі у міжнародних змаганнях, у тому числі Олімпійських іграх та запропонував німецькій стороні використовувати створену Мінмолодьспортом базу даних спортсменів і тренерів країн-агресорок, які підтримують війну проти України.

Матвій Бідний також поінформував німецького колегу про втрати, яких зазнає українська спортивна сфера через війну та запропонував німецькій стороні розробити спільні проекти, спрямовані на підтримку України у сфері фізичної культури та спорту в післявоєнний період.

Зі свого боку, Махмут Оздемір запевнив у подальшій незмінній підтримці України, а також у готовності продовжувати спільними зусиллями здійснювати санкційний тиск на країни-агресорки.

Крім цього, сторони обговорили особливості управління сферою спорту у ФРН та можливу допомогу німецької сторони у реформуванні вітчизняної спортивної галузі, використання найкращих практик, наукових досліджень та інклюзивного підходу у відбудові спортивної інфраструктури України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ