Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Німеччина спростила процедуру працевлаштування українців

Серед понад 1 млн українських біженців – 52% працездатні

Фото: Depositphotos

Уряд Німеччини ухвалив рішення про спрощення процедур працевлаштування для біженців. У пакеті змін йдеться й про прискорену інтеграцію українців на німецький ринок праці.

Відповідні зміни до законодавства про перебування іноземців у країні були схвалені 1 листопада, повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Іноземці, які просять про міжнародний захист чи мають відтерміновану депортацію, матимуть легший доступ до ринку праці. Зокрема, заборона на роботу для людей у пунктах прийому мігрантів діятиме 6 місяців замість 9.

Спрощення процедури працевлаштування стосується також українських біженців. Влада Німеччини пропонує заходи для прискорення інтеграції українців, які втекли від війни, на ринку праці країни. Для цього послаблять вимоги до володіння німецькою мовою та запропонують додаткове навчання.

Серед понад 1 млн українських біженців – 52% працездатні. За останніми даними, працевлаштовані 196,7 тисячі, але 42 тисячі з них працюють на роботах, що не передбачають сплату внесків на соціальне страхування.

"Мовний бар'єр знижується. Настав час йти працювати", – заявив міністр праці Губертус Гайль на прес-конференції 18 жовтня.

Тоді міністр проголосив про зміну підходу уряду щодо працевлаштування біженців, які мають реальну перспективу залишитися в країні на тривалий термін, але наголос був зроблений саме на українках.

Наступного дня канцлер ФРН Олаф Шольц також заявив:

"Ми переходимо до широкомасштабних дій для того, щоб українські громадяни, які перебувають у Німеччині, тепер усі б вийшли на німецький ринок праці".

За даними уряду, нещодавно мовні курси закінчили понад 100 тисяч біженців з України, ще приблизно стільки само завершать навчання найближчими місяцями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ