Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Німеччина виділила 65 млн грн на житло для переселенів

Уряд Німеччини виділив близько 65 млн грн на реконструкцію будівель для переселенців у Дніпропетровській області. Йдеться про відновлення 5 будинків, 4 шкіл та дитячого садка.

"На початку року ми підписали угоду з урядом Німеччини про реконструкцію будівель під житло для переселенців, а також шкіл і садочків у 5 громадах Дніпропетровщини. На це іноземні партнери виділяють близько 65 млн грн. Зараз міста і райони, обрані для участі у проекті, завершують підготовку та узгодження проектно-кошторисної документації. Незабаром почнуться тендери та визначення підрядників", - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Як стало відомо, український фонд соцінвестицій обрав для реалізації проекту Запорізьку, Харківську і Дніпропетровську області.

На Дніпропетровщині у проекті беруть участь Павлоград, Кам'янське, Верхньодніпровськ, Вільногірськ і с. Чумаки Дніпропетровського району. У кожному з цих населених пунктів визначили по одному старому приміщенню, яке давно не використовується, і може бути відремонтованим.

"У школі збираємося замінити всі вікна на металопластикові. Нещодавно ми встановили в цій школі модернізовану котельню, проте всю енергоефективність з'їдають старі вікна ще 60-70-х років. Завдяки проекту ми не тільки отримаємо новий гуртожиток, але і фактично відремонтуємо школу", - розповідає заступник міського голови Вільногірська Ігор Яцевич.

Зазначається, що завдяки проекту у Дніпропетровській області створять півтисячі додаткових місць для переселенців.

Як відомо, у регіоні за офіційними даними перебуває близько 80 тис. переселенців.

Нагадаємо, 10 червня Кабмін встановив безстроковими довідки вимушених переселенців. 

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ