Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Німецька компанія почала поставку автоматизованих систем розвідки в Україну

Німецький оборонний концерн Rheinmetall у рамках замовлення від уряду ФРН постачає в Україну автоматизовані системи розвідки.

Про це йдеться у повідомленні компанії, інформують в ГУР. 

Розвідувальні системи, відомі як SurveilSPIRE, складаються з мобільних веж спостереження з обладнанням для відеоспостереження вдень і вночі, мінідронів з автопілотом і системи управління. До комплекту постачання також входять транспортні засоби.

Як повідомляють в компанії, вони в основному використовуються для моніторингу великих ділянок місцевості з якомога меншою кількістю персоналу. Вишки спостереження SurveilSPIRE можна завантажити на трейлери та швидко транспортувати до місця їхньої роботи, а для складання потрібно три людини.

Як відомо, робота повністю автоматизована. Система включає бездротові канали зв’язку (4G і Starlink) для передачі відео на мобільний командний пункт. А сонячні панелі забезпечують тривалу роботу без кабелів живлення або джерела палива.

Система базується на автопілотованих розвідувальних безпілотниках, які здійснюють патрулювання та польоти для виконання певних завдань. Це дає можливість оператору перевіряти виявлені загрози та  ініціювати необхідні контрзаходи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ