Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Німецькі танки та Європейський суд над Росією: головне зі звернення Президента

Президент України у традиційному вечірньому зверненні до українців повідомив, що Німеччина передасть все таки Україні танки «Леопард».

"Я почав сьогоднішній день із розмови з канцлером Шольцом – передусім про «Леопарди» для України. І це саме та розмова, якої ми очікували. Є дуже потужний крок Сполучених Штатів – так починається день за американським часом. Україна отримає «Абрамси», дякую за це рішення. Я дякую всім нашим союзникам за готовність передати нам сучасні й дуже потрібні танки", - повідомив президент. 

Ключовим тепер він наголошує швидкість і обсяг. Йдеться про швидкість тренування наших військових, швидкість постачання танків в Україну та обсяг танкової підтримки.

Також Володимир Зеленський зазначив, що розмовляв з Генсекретарем НАТО.

"Маємо відкрити постачання також далекобійних ракет для України, важливо – ми маємо розширювати й нашу співпрацю в артилерії, ми маємо вийти на постачання літаків для України. І це мрія. І це завдання. Важливе завдання для всіх нас", - додав Зеленський.

Також він згадав й про два важливих рішення: перше – від ЄСПЛ, а друге – від ЮНЕСКО. Європейський суд з прав людини оголосив своє рішення про прийнятність справи щодо захоплення Росією територій сходу України у 2014 році та щодо масштабного порушення окупантами прав людини.

Як наголосив президент, це поки проміжне юридичне рішення. Проте завдяки цьому рішенню "ми стали ближчими до того дня, коли Росія буде притягнута до відповідальності за агресію, і так само масштабно з юридичного погляду, як масштабно Росія вклалася у це зло".

Також відомо, що ЮНЕСКО внесла історичний центр Одеси до списку Всесвітньої спадщини. Причому, як наголошує президент, до списку Всесвітньої спадщини під загрозою. Під загрозою через розв’язану Росією війну.

"Цей міжнародний крок допоможе нам захищати нашу Одесу. Україна й світ дають захист. Росія не здатна дати нічого, окрім терору й ударів. Це – факти", - зазначив Зеленський. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ