Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Норвегія виділяє кошти на підтримку української енергетики

Енергетична сфера – одна з ключових
фото з сайту Українська енергетика

Норвегія виділяє 1,5 мільярда крон для забезпечення постачання електроенергії та газу в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Міністр енергетики України Герман Галущенко разом з делегацією Королівства Норвегія на чолі з прем’єр-міністром Йонасом Гаром Стере відвідали один з енергетичних об’єктів країни, який неодноразово зазнавав російських атак.

Під час візиту міністр показав гостям пошкодження, які були завдані енергооб’єкту ворожими ударами. Також делегація побачила роботи, які ведуться для його відновлення. Герман Галущенко подякував норвезькому народу за допомогу, яка надійшла для українського енергосектору. Це понад 250 тонн устаткування для проведення відновлювальних робіт.

«Енергетична сфера – одна з ключових, де ми співпрацюємо і підтримуємо Україну», - наголосив прем’єр-міністр Норвегії.

Йонас Гар Стере повідомив, що уряд Норвегії виділяє 1,5 мільярда норвезьких крон для забезпечення імпорту газу та електроенергії в Україну через Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Кошти будуть спрямовані на ремонт і технічне обслуговування критичної електроенергетичної інфраструктури та аварійне електропостачання в районах, які постраждали від бойових дій, а також на закупівлю газу для аварійного зберігання.

Під час зустрічі урядовці обговорили подальші напрямки співпраці країн у галузі енергетики. 

Герман Галущенко зазначив, що Україна зацікавлена у норвезькому досвіді розвитку гідрогенерації, і, зокрема, експертизі норвезьких фахівців щодо ситуації на Каховській ГЕС. Також сторони обговорили співпрацю у розвитку офшорної вітрогенерації.

«Я вітаю пана прем’єр-міністра з тим, що вчора Норвегія відкрила велику офшорну вітрову станцію, яка є унікальною з погляду технологій. Україна також має значний потенціал розвитку вітрогенерації на Чорному і Азовському морях. І ми прагнемо розвивати з Норвегією співпрацю у цій сфері», - сказав Герман Галущенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ