Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Норвегія передала Україні військові медичні автобуси через НАТО

Норвегія передала Україні п'ять військових автобусів швидкої допомоги у межах угоди з через Євроатлантичним координаційним центром НАТО з реагування на стихійні лиха
Фото - ілюстративне

Як пише Європейська правда, про це повідомила пресслужба Альянсу. 

Україна відправила запит на міжнародну допомогу через Євроатлантичний координаційний центр НАТО з реагування на стихійні лиха (EADRCC). Після цього центром було виділено пожертвування на суму три мільйони євро у межах угоди про фінансування з Норвегією.

Виступаючи у вівторок після засідання міністрів закордонних справ країн НАТО в Бухаресті, генеральний секретар Єнс Столтенберг зазначив, що Альянс продовжуватиме підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.

Євроатлантичний координаційний центр реагування на природні лиха та катастрофи — орган НАТО для здійснення координації сил і засобів допомоги у випадку природних і катастроф на території країн-членів НАТО та країн-партнерів. Створений у 1998 році під егідою Ради Євроатлантичного партнерства.

Після терористичних актів 11 вересня 2001 року в США перед Центром також поставлено завдання координувати міжнародну допомогу з ліквідації наслідків пригод із застосуванням хімічної, біологічної, радіологічної та ядерної зброї, включаючи терористичні напади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ