Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Норвегія виділила 378 млн. євро на підтримку України

Норвегія надає Україні 378 млн євро допомоги.
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Про це пише УНН з посиланням на уряд Норвегії. 

"Норвегія надала 2,8 мільярда норвезьких крон (235 мільйонів євро) на підтримку життєво важливої гуманітарної допомоги для народу України. Наразі Норвегія виділяє додатково 1,7 мільярда норвезьких крон (143 мільйони євро) на громадянську підтримку української державної адміністрації. Кошти підуть на ремонт та обслуговування громадянської інфраструктури, щоб забезпечити українців доступом до електрики та води, зокрема", — ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, кошти виділяють у межах Програми підтримки Нансена для України. Раніше цього року було виділено два мільярди норвезьких крон (168 млн євро) на підтримку критично важливих послуг цього типу. Прем'єр-міністр Йонас Гар Стере поінформував Президента України Володимира Зеленського про нове виділення фінансування під час зустрічі у Гельсінкі у Фінляндії 3 травня.

"Ми перебуваємо в тісному діалозі з владою України, щоб допомога дійшла до тих, хто найбільше її потребує. Агресивна війна росії щодня приносить неймовірні страждання та широкомасштабні руйнування. Наша підтримка допоможе полегшити становище українського народу, який так багато пережив", — заявив прем'єр-міністр країни.

Додамо, Норвегія зобов'язалася щорічно виділяти 15 млрд норвезьких крон (1,2 млрд євро) протягом наступних п'яти років на загальну суму 75 млрд норвезьких крон (6,3 млрд євро) у період з 2023 по 2027 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ