Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Нова функція дозволить керувати «айфоном» за допомогою очей

Це дозволить користуватися смартфоном людям з обмеженими можливостями, - повідомляє mind.ua.

Розробник Метт Мосс знайшов в iOS 12 нову функцію, яка дозволяє управляти iPhone виключно очима. Він створив спеціальний додаток і показав у своєму Twitter, як він працює.

«Керуйте своїм iPhone за допомогою очей. Просто подивіться на кнопку для її вибору і кліпніть очима для натискання. Працює на ARKit 2».

Нова операційна система для iPhone і iPad отримала підтримку інструментарію ARKit другого покоління, який дозволяє налаштувати додатки так, що вони будуть стежити за очима користувача, пише Life.Технологии.

Мосс зробив тестовий додаток і продемонстрував його роботу. Наприклад, він зміг рухати покажчик по екрану за допомогою руху очей і відкривати ярлики, кліпаючи очима.

За словами розробника, нова функція не тільки урізноманітнює досвід користування смартфоном, але й допоможе людям з обмеженими можливостями. Наприклад, повністю паралізовані власники iPhone зможуть управляти своїм девайсом за допомогою Siri та власних очей.

Нагадаємо, аналітики назвали найпопулярніші смартфони цієї весни.

Тим часом нові функції «айфонів», які розробляють в Apple, скоро дозволять за їх допомогою відчиняти двері, керувати автомобілем та сплачувати рахунки.

mind.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ