Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській опері буде мала сцена та власний музей

У Львівському театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відкриють малу сцену та музей. Про це сьогодні, 20 березня, на прес-конференції у Львові розповів генеральний директор і художній керівник Львівського театру опери та балету ім. С. Крушельницької Василь Вовкун.
Фото Олени Ляхович

«У нас екскурсії здебільшого проходять у Дзеркальному залі, при цьому людям розказують про архітектуру. Але стіни не говорять про людей, як і люстри. Тому ми плануємо протягом 5 років відкрити тут музей», - зазначив Василь Вовкун.

Крім того, за задумом Василя Вовкуна, Дзеркальна зала водночас стане другою малою сценою. Це станеться уже в цьому театральному сезоні. Тут буде свій творчий керівник, а також випускатимуть окрему афішу.

Зокрема, Василь Вовкун сказав: «Наступний крок, який буде в цьому театральному сезоні – нова сцена. Дзеркальна зала стане другою малою сценою Львівської національної опери. Тому що ця зала має виконувати набагато більш творчу місію, ніж тільки екскурсійну. Таким чином, тут буде свій художній керівник, глядач, буде випускатися окрема афіша, і цей зал заживе новим, креативним життям».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ