Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

NovaPay отримала ліцензію НБУ: зможе відкривати рахунки й випускати платіжні картки

Фінтех-компанія NovaPay, що входить до групи компаній «Нова Пошта», отримала розширену ліцензію Національного банку України, яка дозволить надавати нові послуги фізичним особам і бізнесу.
Фото ілюстративне: ЦТС

Про це йдеться у пресрелізі Нової пошти.

У компанії кажуть, що відкриття рахунків та власна емісія карток зробить розрахунки для клієнтів швидшими.

Згідно із повідомленням, відповідне рішення регулятор прийняв 28 квітня 2023 року. NovaPay відтепер зможе відкривати й обслуговувати рахунки приватних і корпоративних клієнтів, випускати картки до рахунків фізичним особам.

Також компанія зможе здійснювати еквайринг, тобто безготівковий прийом платежів, для бізнесу, забезпечувати перекази без відкриття рахунку, кредитувати, приймати гроші на рахунок і видавати їх тощо. 

«Для нас це «зелене світло» на розширення існуючих фінансових послуг для клієнтів та повне перезавантаження бізнес-моделі NovaPay. Ми готуємо усю технічну базу і внутрішню інфраструктуру для реалізації нової довгострокової стратегії компанії», - зазначає Андрій Кривошапко, СЕО NovaPay. .

Він додає, що відкриття рахунків та власна емісія карток  зробить розрахунки для клієнтів та між ними швидшими та зручнішими. Передусім, це полегшення відчують споживачі Нової пошти, а надалі — і ті, хто не пов’язаний з логістикою. Усі продукти й послуги будуть доступні як у відділеннях Нової пошти, так і в мобільному додатку, що зʼявиться вже цього року. 

До слова, торік NovaPay також подала документи на ліцензію EMI (electronic money institution) Центробанку Литви. Після її отримання компанія  зможе надавати фінансові послуги у всіх країнах Європейського Союзу.

NovaPay – це міжнародний фінансовий сервіс, що входить до групи компаній Нової пошти й вже понад одинадцять років надає платіжні сервіси онлайн і офлайн – у більш ніж 3 500 відділеннях Нової пошти.

За даними НБУ за 2022 рік, компанія обіймає 45% від загального обсягу внутрішньодержавних грошових переказів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ