Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Обстановка на українсько-російському кордоні

В районі проведення антитерористичної операції прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та незаконними збройними формуваннями. Обстановка залишається напруженою, але контрольованою. Про це повідомили у Держприкордонслужби України.

Минулої доби незаконні збройні формування здійснили провокативний обстріл зі стрілецької зброї в напрямку блокпосту «Золоте», на якому несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Обстріл вівся з району населеного пункту Первомайськ, що на непідконтрольній території. У відповідь українські військові вогонь не відкривали. Постраждалих немає.

В районі проведення антитерористичної операції прикордонними нарядами та підрозділами ЗСУ польоти безпілотних літальних апаратів, які використовуються незаконними збройними формуваннями для здійснення повітряної розвідки, не фіксувалися. А на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим, прикордонники Бердянського загону виявили проліт російського вертольота «Мі-8». Поінформовано взаємодіючі підрозділи ПС ЗСУ.

Учора в районі населеного пункту Петрівка (Донецька обл.) прикордонний наряд під час здійснення моніторингу ділянки відповідальності Краматорського загону виявив розтяжку з гранатою РГД-5. Про дану знахідку було проінформовано взаємодіючі підрозділи ЗСУ, які по прибуттю на місце виявлення знешкодили її.

Минулої доби у ході реалізації оперативної інформації прикордонники спільно із співробітниками ДФСУ в приміщенні приватного магазину, що в н.п. Благовіщенка, виявили близько 50 найменувань алкогольних напоїв на загальну суму понад 18 тисяч гривень, які мали реалізовуватись без відповідних дозволів. Виявлену продукцію вилучено встановленим порядком та передано відповідним органам.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи з припинення незаконного переміщення товарів та вантажів.

Так в районі населених пунктів Отрадівка та Кленове прикордонний наряд виявив два автомобіля з велотоварами та канцелярією, які слідували на тимчасово непідконтрольну територію. Ще дві автівки з товарами співробітники Держприкордонслужби затримали на контрольному посту «Верхньоторецьке», якими також намагалися перевезти вантаж на територію підконтрольну незаконним збройним формуванням. Крім того під час здійснення перевірочних заходів у контрольних пунктах в’їзду/виїзду «Мар’їнка» та «Новотроїцьке» прикордонники Краматорського та Донецького загонів виявили 7 транспортних засобів, які перевозили м’ясну продукцію та косметичні вироби на суму близько 150 тисяч гривен. У всіх випадках вантажі перевозили без відповідних документів.

Наразі виявлені товари загальною вартістю майже 300 тисяч гривень та транспортні засоби передано компетентним органам.

Через контрольний пункт в’їзду/виїзду «Новотроїцьке» прослідувало 6 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою. Транспортні засоби перевозили понад 100 тонн продуктів харчування та засобів гігієни для жителів Донецької області від Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ