Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Обстановка на українсько-російському кордоні

Прикордонники продовжують здійснювати охорону українсько-російського кордону і лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

Учора з боку населеного пункту Олександрівка, що на непідконтрольній території, російськими найманцями здійснено кілька пострілів з гранатомету та снайперської гвинтівки по позиціях блокпосту «Мар’їнка». Постраждалих серед українських військових немає.

На Луганщині прикордонники зафіксували один безпілотний літальний апарат.

У зоні АТО продовжувалися заходи щодо недопущення переміщення товарів на підконтрольну бойовикам територію.

Учора під час реалізації оперативної інформації в районі населеного пункту Семигір’я прикордонники Краматорського загону зупинили два вантажні автомобілі «Мерседес». Транспортні засоби рухалися в об’їзд контрольно пункту в’їзду/виїзду «Зайцеве» з Артемівська до м. Новолуганка. Під час перевірки автівок було встановлено, що понад 8 тонн сирної продукції на суму близько 700 тисяч гривень перевозили на тимчасово непідконтрольну українській владі територію без відповідних. Транспортні засоби з товаром передані компетентним органам. Ще два автомобілі затримала зведена мобільна група в районі населених пунктів Петрівка та Новоайдар. Транспортні засоби перевозили понад 25 тонн насіння соняшника на суму 292 тисячі гривень. Дозвільних документів на вантаж були відсутні.

Також прикордонники Донецького загону у контрольному пункті «Гнутове» виявили в автомобілі прихований вантаж. Аксесуари до мобільних телефонів на суму 30 тисяч гривень водій намагався приховати під обшивкою дверей. Крім того, у КПВВ «Станично-Луганське» прикордонники спільно із працівниками митниці під час перевірки у громадянина України виявили комплектуючі до комп’ютерної техніки та радіодеталі. Останні можуть бути використані для виготовлення приладів повітряної розвідки (безпілотних літальних апаратів). Цей товар українець планував перемістити в Луганськ з метою подальшого збуту. За цим фактом направлено повідомлення до УСБУ у Луганській області про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ