Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Обстріли території України. Ситуація за добу

російські найманці продовжують обстрілювати Україну. За минулу добу ворог обстрілював Сумську, Чернігівську, Харківську, Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області.

Сумська область

Впродовж дня росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 46 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська громади.

Юнаківська громада: здійснено атаку БПЛА скидання ВОГ (1 вибух).

Краснопільська громада: зафіксовано мінометний обстріл (4 вибухи), обстріл з артилерії (2 вибухи) та пуск КАБ (1 вибух). Внаслідок авіаудару один місцевий житель загинув, ще двоє – чоловік та його трирічна донька були травмовані.

Великописарівська громада: ворог бив з мінометів (19 вибухів), гранатометів (6 вибухів) та наніс авіаудар пуск НАР (6 вибухів). Крім того, здійснено атаку БПЛА камікадзе (1 вибух).

Білопільська громада: нанесено авіаудар пуск НАР (6 вибухів).

Вночі та зранку росіяни здійснили 2 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 4 вибухи. Обстрілів зазнали дві громади: Есманьська (ворог бив з мінометів – 2 вибухи) та Краснопільська (здійснено пуск КАБ – 2 вибухи).

Чернігівська область

Семенівська громада: Блешня – 5 вибухів, ймовірно міномет 120 мм.

Харківська область

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Ветеринарне, Стрілеча, Красне та ін. Авіаударів зазнали н.п. Слобожанське, Вовчанськ, Голубівка, Куп’янськ, Синьківка, Петропавлівка, Піщане, Калинове, Борова.

3 квітня 09:00 смт Липці Харківського району під обстрілом КАБ. Влучання по території. Без постраждалих.

09:05 м. Вовчанськ під ворожим обстрілом КАБ. Пошкоджено житловий будинок. Без постраждалих.

09:10 с. Синельникове Чугуївського району влучання КАБом по території. Без постраждалих.

10:50 с. Борова Ізюмського району. Внаслідок ворожого обстрілу було пошкоджено будівлю банківської установи. Без постраждалих.

11:00 в результаті обстрілу м. Куп’янськ-Вузловий пошкоджено приватний будинок та автомобіль. Травмований 69-річний чоловік.

18:27 ворог обстріляв ракетою Х-59МК-1 м. Мерефа Харківського району. Влучання в виробничу будівлю підприємства. Пошкоджено 12 будинків. Постраждала 65-річна цивільна жінка, у неї гостра реакція на стрес, без госпіталізації. Травмований 55-річний цивільний чоловік: вибухова травма.

19:00 внаслідок артобстрілу с. Івашки Богодухівського району пошкоджені два приватні будинки. Без постраждалих.

02:08 у м. Лозова зафіксовано влучання в підприємство. Горіло 5 автівок. Постраждалих немає.

03:05 Балаклійське шосе, Чугуївський район, Зміївська ТЕС. Триває ліквідація наслідків влучання.

рашисти завдали удару безпілотниками по Харкову: загинули рятувальники

4 квітня починаючи з 01:16 по м. Харкову загалом було випущено щонайменше 15 ворожих безпілотників, частину із них збили сили ППО.

Вночі сили ППО знищили 11 ударних БпЛА

Влучання зафіксовані в  Новобаварському районі, Слобідському, Салтівському районах міста. Загинули 4 людини. 12 зазнали травм різного ступеня: 3 у важкому стані, 5 середніх, інші легкі.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
1/5

05:29 у м. Лозова влучання БПЛА в будівлю підприємства. Постраждалих немає.

Дніпропетровська область

Ворог цілий день гатив по Нікопольщині. Тричі  обстрілював з артилерії. І ще 8 разів вдарив по району дронами-камікадзе.

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
1/1

Найбільше атак було на сам Нікополь. Поцілив агресор і по двох громадах – Покровській та Марганецькій. Пошкоджені приватне підприємство та інфраструктурний об’єкт.

Люди не постраждали.

Ввечері та вночі ворог бив по Нікопольському району. Застосував дрони-камікадзе й важку артилерію. Загалом було півдесятка атак.  Поцілив по Нікополю, Марганецькій і Червоногригорівській громадах.

Пошкоджені будинок культури, гімназія, приватна оселя. Минулося без загиблих та постраждалих.

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
1/2

Херсонська область

Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпровське, Кізомис, Берислав, Тягинку, Золоту Балку, Осокорівку та місто Херсон.

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджено 5 приватних будинків. Також були зафіксовані влучання в навчальний заклад та дитячий садок.

Жертв та постраждалих серед цивільного населення немає.

Миколаївська область

Учора, 3 квітня, приблизно о 17:30 зафіксовано влучання БпЛА типу «Ланцет» за межами населеного пункту Коблівської громади. Постраждалих немає.

Увечері, 3 квітня, о 17:31 та 18:15 ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Протягом дня, 3 квітня, о 12:22, 13:40, 16:34, 21:48, 22:29 ворог здійснював артилерійські обстріли по Куцурубській громаді та її відкритій місцевості. Постраждалих немає.

Запорізька область

Впродовж доби окупанти завдали 320 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області.

Фото: Харківська ОВА
Фото: Харківська ОВА
1/1

8 авіаційних ударів військовослужбовці рф здійснили по Оріхову, Роботиному, Малій Токмачці, Малинівці.

38 БПЛА атакували Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Малинівку та Новоандріївку.

14 РСЗВ-обстрілів прийшлися по Оріхову, Малій Токмачці, Роботиному, Левадному та Преображенці.

260 артударів завдано по території Гуляйполя, Преображенки, Малої Токмачки, Новоандріївки, Роботиного, Левадного, Малих Щербаків.

Надійшло 12 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

Донецька область

Інформація про постраждалих за добу не надходила.

Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
1/1

Покровський район. У Мар'їнській громаді обстріляні Красногорівка, Костянтинівка, Катеринівка і Максимільянівка. У Курахівці пошкоджено 3 будинки.

Краматорський район. У Лиманській громаді в Зарічному зруйновано будинок і ще 5 пошкоджено, в Ямполівці зруйновано 4 будинки. У Старій Миколаївці Іллінівської громади пошкоджено 3 об'єкти. У Костянтинівській громаді під вогнем Олександро-Шультине.

Бахмутський район. У Торецьку пошкоджено 10 будинків і 6 адмінбудівель. У Часовоярській громаді пошкоджені 13 приватних будинків. У Сіверській громаді обстріляна Серебрянка, у Соледарській — Роздолівка, Федорівка і Васюківка, у Званівській — Переїзне і Верхньокам'янське.

Всього за добу росіяни 10 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 346 людей, у тому числі 17 дітей.

Луганська область

Минулої доби наші захисники відбили атаки противника біля Андріївки та Білогорівки. Удару з авіації ворог завдав по Стельмахівці. По Невському – із мінометів та артилерії.

Навколо окупованого Смолянинового, що поблизу Сєвєродонецька, вже понад три доби палає хвойний ліс. Окупаційна влада та пожежники мають інформацію про надзвичайну ситуацію, але ніяких дій від них жителі поки що не дочекалися.

За інформацією обласних військових адміністрацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ