Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Обсяги податкових надходжень до бюджетів області мають тенденцію до зростання – Віталій Хилюк

Обсяги надходжень податків та платежів до бюджетів усіх рівнів по Львівській області мають тенденцію до зростання. Про це на Колегії Львівської облдержадміністрації зазначив голова ДПА у Львівській області Віталій Хилюк.
 «Надходження до бюджетів всіх рівнів зросли більш ніж на 38 відсотків – у січні 2006 року вони становили 210 млн грн, в січні 2007 року – 291 млн грн. Сума приросту становить 81 млн грн, До Державного бюджету відбулося зростання надходжень на 60 млн грн – майже на 46 відсотків. У січні 2006 року він становив 131 млн грн, а в січні цього року – 191 млн грн. Такі високі темпи зростання податкових платежів зумовили те, що державна казна отримала доходи в частині, яка контролюється податковою службою в обсягах, що перевищують заплановані. Так, виконання бюджетних призначень по надходженнях Державного бюджету становить 114,2 відсотка (при запланованих Міністерством фінансів України 167 млн грн надійшло 191 млн грн, або на 24 млн грн більше), в тому числі до загального фонду Державного – 113,6 відсотка (при запланованих Міністерством фінансів України 153 млн грн надійшло 174 млн грн, або на 21 млн грн більше)», – сказав Хилюк.
Щодо місцевих бюджетів області, то до них у січні поточного року надійшло 99 млн грн, що на 26,4 відсотка більше, ніж у відповідний період минулого року. Крім того, зі слів Хилюка, є позитивні зрушення в напрямі легалізації виплати заробітної плати. «Про зрушення у напрямі легалізації виплати заробітної плати свідчить приріст податку з доходів фізичних осіб. Так, у січні поточного року податковою службою забезпечено надходження цього податку на рівні 53 млн грн, що на 17 млн грн, або 32 відсотка більше, ніж у січні 2006 року. Сьогодні перед податковою службою області стоїть завдання не лише збирати податки, а й стимулювати розвиток виробництва, сприяти нарощенню економічного потенціалу, поліпшенню фінансового стану підприємств, створенню сприятливого середовища для формування і функціонування підприємництва в регіоні. Виходячи з цього, податкові органи визначають пріоритети своєї роботи. Насамперед, акценти зроблені на зростанні добровільної сплати податків, забезпеченні адекватності податкового навантаження економічним можливостям суб’єктів підприємництва, гармонізації відносин із платниками», – зазначив Хилюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ