Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Обсяги продажів коміксів у Північній Америці досягнули мільярда доларів

Обсяги продажів графічних романів та коміксів у США та Канаді зросли до 1,09 мільярда доларів у 2018 році.

Про це повідомляють компанії ICv2 та Comichron, які провели спільне дослідження цього сегменту американського ринку, - передає Читомо.

У 2018 році загальний обсяг продажів коміксів збільшився на 80 мільйонів доларів у порівнянні з попереднім. Це новий рекорд для цієї ніші у Північній Америці.

Власник Comichron Джон Джексон Міллер відзначив, що ʺпісля короткого спаду у 2017 році ринок повернувся до зростання вже у 2018-муʺ. Згідно з доповіддю, у 2018-му зросли продажі всіх трьох форматів — комікси, графічні романи та їхні електронні версії.

Продажі коміксів у форматі книжки та графічних романів становили 650 мільйонів доларів у 2018-му році, а традиційні періодичні продажі склали 360 мільйонів доларів, Цифрові копії — близько 100 мільйонів доларів.

ʺУ той час, як магазини коміксів (як і раніше) залишаються найбільшим каналом збуту, вони вперше за останні три десятиліття зайняли менше половини усього ринку коміксів і графічних романівʺ, – говорить генеральний директор ICv2 Мілтон Гріеп.

Попри те, що обсяги продажів через прямий ринок (магазини коміксів) дещо знизилися у порівнянні з 2017 роком, у звіті зазначається, що обсяг продажів через канали роздрібної торгівлі (який охоплює мережу книжкових магазинів, масовий ринок роздрібної торгівлі, інтернет-роздріб і книжкові ярмарки) зросли вдвічі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ