Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ОБСЄ, прес-центр АТО та прикордонники кажуть про зростання напруженості поблизу Донецька

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує напружену ситуацію та посилення обстрілів в районі Донецького аеропорту та в Широкиному, - BBC.

У звіті місії, оприлюдненому в ніч проти неділі, повідомляється про більшу, ніж раніше, кількість порушень режиму припинення вогню.

Спостерігачі також повідомляють про брак пального у Донецьку та прилеглих районах.

Крім того, у звіті йдеться про напружену обстановку в районі Широкиного (20 км на схід від Маріуполя), де спостерігачі чули вибухи вихідного і вхідного мінометного вогню і перестрілки зі стрілецької зброї.

Спостерігачі ОБСЄ також посилаються на інформацію представників Збройних сил України та Збройних сил Російської Федерації у Спільному центрі з контролю і координації, які перебували на спостережному пункті на залізничному вокзалі Донецька, і, починаючи з 13:00 19 червня в протягом 4,5 годин було зафіксували 144 вхідних і вихідних вибухів від артилерійського вогню.

Згідно з даними представників ЗСУ, станом на 18 червня було зафіксовано 113 порушень режиму припинення вогню, з яких 23 були з боку українських військових і 90 з боку бойовиків.

У журналі представників ЗС РФ зафіксовано 71 випадок порушення режиму припинення вогню, 15 з яких з боку ЗСУ і 56 з боку бойовиків.

Водночас, як повідомляє прес-центр АТО на сторінці у Facebook, впродовж минулої доби режим припинення вогню було порушено 83 рази.

При цьому найскладніша ситуація складається в районі Донецька.

"По Красногорівці, Опитному, Пісках, Мар’їнці та Авдіївці вчора пізно ввечері бойовики неодноразово гатили із 120-мм мінометів. Населений пункт Опитне був обстріляний з гаубиць калібру 152 мм. А 122-мм ворожі артсистеми били по Широкиному", - йдеться у повідомленні.

Від ранку неділі 21 червня, за даними прес-центру АТО, позиції українських Збройних сил були обстріляні 15 разів, здебільшого на Донецькому напрямку.

Тим часом Державна прикордонна служба України повідомляє про посилення обстрілів блокпостів.

"Двічі обстрілам піддавався блокпост "Мар'їнка", на якому спільно несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

За даними ДПСУ, вогонь вівся з АГС, мінометів та снайперської зброї.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ