Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Обвинувачених в організації нападу на Катерину Гандзюк залишили під вартою

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду, розглянувши апеляційні скарги обвинувачених в організації нападу на в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк, залишила їх під вартою.
Батько загиблої активістки (Фото: BBC Україна)

Про це інформує пресслужба суду.

Як повідомляється, колегія суддів розглянула апеляційні скарги на ухвалу судді Дніпровського районного суду міста Києва від 12 грудня 2022 року, якою обвинуваченим продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 9 лютого 2023 року включно без визначення розміру застави.

"За результатом апеляційного розгляду ухвалу судді Дніпровського районного суду міста Києва від 12 грудня 2022 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту в інтересах обвинувачених М. та Л. – без задоволення", - йдеться у дописі.

У суді зазначили, що згадані громадяни обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 («Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої») Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, громадську активістку, в.о. керівника справами виконкому Херсонської міськради Катерину Гандзюк влітку 2018 року облили літром сірчаної кислоти біля під'їзду її будинку в Херсоні.  Вона отримала важкі хімічні опіки та перенесла низку складних операцій, однак через три місяці померла в лікарні.

Безпосередніх виконавців замаху було ув'язнено на терміни від 3 до 6,5 року. Організатори нападу перебувають під судом.

Ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер і помічник депутата облради Олексій Левін, підозрювані в організації замаху на Гандзюк, перебувають під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ