Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Офіційно: Андрій Лунін - гравець "Реал Мадрид"

Іспанський футбольний клуб «Реал Мадрид» і луганська «Зоря» домовилися про перехід 19-річного українського голкіпера Андрія Луніна. Повідомлення про це з`явилося на офіційному сайті королівського клубу.

Повідомляється, що клуб і гравець підпишуть шестирічний контракт.

На офіційному порталі чинних чемпіонів Європи також є довідка про Андрія Луніна. Зазначається, що український воротар виділяється високим зростом, 1,91 см. Також «вершкові» зауважили, що підписали угоду з молодим, але уже досвідченим голкіпером, який провів 40 матчів в Українській прем`єр-лізі та був заграний за національну збірну України у товариському матчі проти Саудівської Аравії.

Королівський клуб також відзначив вдалі виступи Андрія у Лізі Європи, зокрема, в матчі проти «Атлетіка» з Більбао, який дозволив йому потрапити до символічної збірної тижня в ЛЄ.

Суму угоди наразі не розголошують, проте, в ЗМІ називають цифри від 8,5 до 14 млн євро. 

Претендентами на українця окрім іспанського гранда були також англійський "Ліверпуль", італійські "Інтер"  і "Наполі". Батько гравця Олексій Лунін у розмові з журналістами наголошував, що роблячи вибір на користь котрогось із клубів, перш за все керувалися тим, чи буде у молодого голкіпера ігрова практика.

За інформацією ЗМІ, відразу ж після підписання контракту з "Реал Мадрид" Андрій може піти в оренду в один з іспанських чи італійських клубів або ж залишитися в "Зорі". Водночас з`явилася інформація, що нинішній третій голкіпер "вершкових" Люка Зідан може залишити клуб заради ігрової практики. То ж його місце, ймовірно, займе українець. 

Довідка. 

Андрій Олексійович Лунін народився 11 лютого 1999 року у Краснограді Харківської області. Першим його професійним клубом став дніпровський «Дніпро», за який він дебютував 16 жовтня 2016 року матчем проти львівських «Карпат», в якому пропустив один гол. Таким чином Андрій у віці 17 років і 247 днів увійшов у топ-5 найбільш юних воротарів за всю історію чемпіонатів України.

6 липня 2017 року перейшов до луганської «Зорі», уклавши з клубом дворічний контракт.

23 березня 2018 року повністю провів на полі товариський матч національної збірної України проти збірної Саудівської Аравії, таким чином дебютувавши у складі головної української збірної та ставши у віці 19 років і 40 днів наймолодшим голкіпером у її історії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ