Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оголошено дату релізу фільму про Василя Стуса

Картина про останні роки життя Василя Стуса вийде у прокат 5 вересня, до Дня пам’яті поета, - повідомляє прес-служба Держкіно.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

"Фільм про Василя Стуса – видатного поета, непересічну особистість, борця за незалежність України у XX столітті – викликав неабиякий інтерес у всіх ще на етапі створення. Нарешті український глядач побачить картину і зможе скласти власне враження про фільм, який бурхливо обговорювався і є дуже очікуваним", – зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Проект стрічки Заборонений / Художній фільм про Василя Стуса з робочою назвою "Птах душі" став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, про його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю.

Режисером фільму є Роман Бровко, авторами сценарію – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов. Продюсер фільму – Артем Денисов, компанія "UM-GROUP". У головних ролях: Дмитро Ярошенко, Віталій Салій, Олег Масленников, Євгенія Гладій, Карина Шереверова, Діана Розовлян.

Прокатником фільму виступить компанія B&H Distribution.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ