Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оголосили програму другого фестивалю «Книжкова країна»

Фестиваль «Книжкова країна» на ВДНГ відбудеться вдруге — 26–29 вересня.

 Про це Читомо повідомили організатори фестивалю.

Захід збільшить кількість тематичних напрямів, подій і збере українські видавництва, письменників, журналістів, блогерів та інших діячів індустрії. 

«Є великий запит з боку українців на якісні й цікаві книжкові івенти — ми із задоволенням готові його задовольняти. Місія фестивалю — залучити якомога більше людей до читання, водночас зробити це завдяки цікавим подіям, активностям, а також особливій атмосфері», — розповів засновник  «Книжкової країни» Євген Мушкін. 

На «Книжковій країні» відбудеться  великий ярмарок книжок, презентації, майстер-класи, обговорення з авторами й експертами, а також зустрічі із зірковими гостями та блогерами. Крім того, на осінній події створять більше зон для читання. 

Цього разу на фестивалі будуть три нові напрями. Програма «Кіно та література» розташується в павільйоні №6: тут проводитимуть профільні івенти, дискусійні панелі між авторами й представниками видавництв та кіноіндустрії, майстер-класи зі створення кіносценаріїв і екранізації творів. Кураторами напряму виступає ветерансько-волонтерська спільнота BANDERAS. 

Окремою складовою програми стане #ФРОНТМЕНИ — ініціатива з творчої репрезентації військових та ветеранів, що пройде за підтримки «Культурного десанту». У павільйоні №4 проходитимуть зустрічі з авторами — учасниками російсько-української війни, презентації та інші заходи. 

«Ми ретельно вивчили зворотний зв’язок із першого фестивалю та вдосконалюємося відповідно до побажань наших відвідувачів. Цього разу залишаємо більшість форматів і додаємо нові напрями й програми, які можуть бути цікаві читачам. Усе, щоб створити місце, де можна уповільнитися та прожити ці чотири дні тут і зараз, провести час з однодумцями й робити те, що надихає», — зазначає керівниця фестивалю Людмила Фіть. 

Крім того, «Книжкова країна» додає тематичний напрям «Фентезі та горор», адже це одні з найпопулярніших жанрів серед української авдиторії. У межах напряму відбудуться виступи дебютантів та відомих авторів, перформанси, квести, інтерактивні заходи тощо. Куратором виступить спільнота «Бабай». 

Водночас фестиваль збереже й удосконалить простори та ініціативи, які полюбили відвідувачі під час першого заходу. Зокрема, продовжать роботу дитяча та освітні зони. А для найменших відвідувачів створять спеціальні місця з доглядом.

Уперше «Книжкова країна» відбулася на ВДНГ 25–28 квітня 2024 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ