Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти 9 разів порушили режим "тиші"

Як повідомили у прес-центрі ООС, впродовж поточної доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.

Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив два обстріли по нашим позиціям, а саме:

  • поруч з Красногорівкою – з міномету калібру 120 мм ворог випустив 12 мін, а також вів вогонь з станкового протитанкового гранатомету – 7 пострілів та великокаліберних кулеметів;
  • неподалік Лебединського – з міномету калібру 82 мм – 4 міни.

Сім ворожих обстрілів було зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", а саме:

  • два рази поблизу Новолуганського – з 82-мм міномету - 7 мін, а також вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
  • тричі в районі населеного пункту Кримське – з мінометів калібру 120 мм – 20 мін та 82-мм міномету – 14 мін;
  • поруч з Травневим – зі станкового протитанкового гранатомету – 2 постріли, а також вів вогонь з великокаліберного кулемету та іншої стрілецької зброї;
  • неподалік Хутора Вільний – з міномету калібру 120 мм – 2 міни, а також з гранатометів різних систем.

Сьогодні, 14 лютого, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ
14 ЛЮТОГО 2020 РОКУ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом та двома електромобілями. Перевезено близько 4000 пасажирів. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.

На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

13 лютого збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню. Противник вів вогонь по нашим позиціям із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Лебединське, Березове, Новомихайлівка, Славне, Новотошківське та Новолуганське.

Протягом минулої доби внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських захисників не було.

Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 1 розбій, 17 крадіжок, 3 грабежі, а також 10 фактів пов’язаних з обігом наркотиків та 1 факт незаконного поводження зі зброєю. Також виявлено 73 адміністративних правопорушення.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі "Жовтий", який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині вшанували пам’ять героїв, які загинули під Дебальцевом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ