Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти можуть запускати «Шахеди» фактично з фури - Ігнат

Для здійснення запусків дронів типу Shahed майданчики не так важливі для російських військових, адже вони можуть бути мобільними.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише Арміяінформ.

"Цієї ночі була типова атака російськими "Шахедами". Ворог продовжує завдавати ударів цими типами БПЛА. По всій території країни були безпілотники й летіли сьогодні з трьох напрямків: Брянська область, Приморсько-Ахтарськ і район Курська", – розповів він.

Відповідаючи на запитання, чи для здійснення запусків "Шахедів" майданчики не так важливі для окупантів, адже вони можуть бути мобільними, Ігнат сказав: "Ми бачили, що безпілотники типу Shahed випускали фактично з фури, з машини. Це контейнер, він може бути де завгодно і здійснити ці пуски".

За його словами, росіяни запускають свої безпілотники з Криму, і летять вони в будь-якому разі на північ. Водночас точкою входу для російських повітряних цілей є Херсонська чи Одеська області.

Попри постійні райони пусків безпілотників, окупанти намагаються змінювати маршрути, рухаючись на 5–10 кілометрів лівіше чи правіше, щоб оминути українські системи протиповітряної оборони та мобільні вогневі групи. Мобільні вогневі групи цієї ночі активно працювали над знищенням російських безпілотників, однак також залучалися і зенітні ракетні групи та винищувальна авіація, зазначив речник командування Повітряних сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ