Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти обстріляли автомобіль Української сторони СЦКК

фото - пресслужба Центру ООС
фото - пресслужба Центру ООС
фото - пресслужба Центру ООС
фото - пресслужба Центру ООС
фото - пресслужба Центру ООС
фото - пресслужба Центру ООС
1/3
Зранку 24 червня російські окупанти обстріляли автомобіль Української сторони Спільного центру з контролю та координації з питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Про це повідомляє пресцентр Операції об'єднаних сил у Facebook.

Повідомляється, що приблизно о 10:00 найманці здійснили обстріл позицій українських захисників поблизу Новотошківського із мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї. Всього було випущено 52 міни. Обстріл здійснювали із району населеного пункту Донецький, де останнім часом фіксувалися інженерні роботи з боку російсько-окупаційних військ.

Унаслідок обстрілу осколками та кулями було пошкоджено автомобіль спостережної групи "Новотошківське" Української сторони СЦКК, що є черговим свідченням злочинів збройних формувань РФ.

Водночас ніхто із українських воїнів не постраждав.

"Обстріл вівся саме під час проведення гуманітарних заходів персоналом Міжнародного Комітету Червоного Хреста, що проходили дзеркально в зазначених районах. Українська сторона СЦКК спільно зі Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ забезпечувала надані гарантії безпеки. З початком обстрілу представники гуманітарної місії були вимушені покинути небезпечний район", - уточнюється у повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії свідчать про небажання збройних формувань РФ дотримуватися досягнутих угод і спрямовані на подальшу ескалацію по всій лінії розмежування. Зокрема, російсько-окупаційні війська свідомо вдаються до провокативних обстрілів, збільшуючи кількість порушень із застосуванням забороненого озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ