Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти обстріляли мечеть у Донецьку і звинуватили в цьому підрозділи ООС

Як повідомили у прес-центрі ООС, 04 червня 2019 року за інформацією, отриманою від Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, збройні формування Російської Федерації в Донецькій області звинуватили Збройні Сили України в обстрілі мечеті у Донецьку.
Окупанти обстріляли мечеть у Донецьку

Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації мирних населених пунктів. Систематичні обстріли з боку російсько-окупаційних військ загрожують життю мирного населення та пошкоджують цивільну інфраструктуру Донбасу.

Інформуємо, що на звернення Донецького офісу Моніторингової Місії ООН з прав людини від 02 червня 2019 року Збройні Сили України, на відміну від збройних формувань Російської Федерації, надали свої гарантії безпеки на дотримання режиму припинення вогню для виконання представникам Моніторингової Місії своїх завдань поблизу місця розташування вказаної мечеті. Підрозділи Об'єднаних сил дотрималися прямого наказу щодо режиму припинення вогню.

За даними української сторони СЦКК, 04 червня 2019 з напрямку міста Донецьк обстрілів позицій ЗС України не було, відповідно українські підрозділи вогонь у відповідь не відкривали.

Аналізуючи заявлене, напрямок стрільби і реальну відстань від мечеті до найближчих позицій ЗС України, яка становила 5,5 км, а також максимальну дальність стрільби міномета калібру 82 мм (4 км) та існуюче розсіювання при стрільбі, можна зробити висновок про те, що потрапити чотирма мінами в купол мечеті технічно неможливо.

Враховуючи зухвалість окупантів, є підстави стверджувати, що черговий обстріл був завчасно спланований, коли в мечеті знаходилось найбільше людей. В результаті чого напрошується висновок, що окупаційна адміністрація РФ в черговий раз намагалась дискредитувати ЗС України перед народом Донбасу і мусульманської його частини зокрема.

Даний факт в котре підтверджує злочинне планування провокаційних дій з боку збройних формувань РФ, спрямованих, в першу чергу, проти мирних громадян з метою подальшого загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях України та небажання дотримуватися Мінських домовленостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ