Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти обстріляли з "Градів" човен на Каховському водосховищі: є загиблі та поранені

Учора вранці на березі Каховського водосховища біля бази відпочинку Світанок у Мар’янському Криворізького району рашисти розстріляли човен, який плив з боку Первомаївки Херсонської області для того, щоб евакуювати людей із окупованої частини області.

Про це повідомила у фейсбуці Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Людей, які перебували лише за 70 метрів від берега, обстріляли реактивною системою залпового вогню "Град", прицільна дальність використання якої становить десятки кілометрів.

У човні було 14 осіб, троє діток і 11 дорослих. Двоє дорослих чоловіків і жінка загинули одразу, дитина 13 років померла трохи пізніше, сім осіб у лікарні - серед них діти 4 та 16 років, двоє осіб зникнули безвісти.

"Цілеспрямоване та жорстоке вбивство мирних жителів, дітей є воєнними злочинами та злочинами проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду й грубим порушенням норм чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них.

Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти вчинення РФ військових злочинів і злочинів проти людяності в Україні", - додала омбудсмен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ