Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти продовжують обстрілювати цивільне населення, звинувачуючи ЗСУ

Схема обстрілу за звітом СММ ОБСЄ за 17.06.2019
Схема обстрілу за звітом СММ ОБСЄ за 17.06.2019
Схема обстрілу за звітом СММ ОБСЄ за 17.06.2019
Схема обстрілу за звітом СММ ОБСЄ за 17.06.2019
1/2
Збройні формування Російської Федерації продовжують обстріли цивільного населення, намагаючись в цьому звинуватити українських військових

За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 17 червня зазначено, що 14 червня був здійснений обстріл житлового будинку у мікрорайоні Трудівське Петровського району Донецька. 

Зокрема, спостерігачі зафіксували приблизно 20 пробоїн у стіні і дерев’яних віконних рамах, за їхньою оцінкою вони виникли нещодавно. Окрім того, група спостерігачів встановила, що дерево, яке знаходилося поруч з будинком, було місцем вогневого ураження. Мешканка будинку розповіла, що вибух стався вранці 14 червня. 

Зауважимо, що усі вищезгадані пошкодження спричинені влученням снаряда, випущеного з автоматичного гранатомета з північно-західного напрямку. 

Українська сторона СЦКК детально вивчила інформацію викладену у звіті, а також порядок розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань РФ. Маємо всі підстави стверджувати, що даний обстріл спричинений з метою дискредитації ЗС України. Підтвердженням зазначеного є наступне:

  • максимальна дальність стрільби застосованого озброєння АГС-17 не перевищує 2100 метрів, а позиції ЗС України від пошкодженого будинку знаходяться на відстанях понад 3,4 км.

Поряд з цим, у звіті вказано, що 16 червня, в Золотому-5, який знаходиться на території непідконтрольній урядові України, СММ ОБСЄ зафіксувала обстріл багатоповерхового будинку. Внаслідок ведення вогню із великокаліберного кулемета, у вікні однієї із квартир утворилося дві пробоїни. 

Зазначаємо, що ЗС України відношення до пошкодження будинку не мають. Оскільки, характеристика форми рельєфу даної місцевості складає закритий профіль та виключає будь-яку можливість ураження будинку із застосуванням стрілецької зброї. Крім того, відстань від найближчих позицій українських захисників до пошкодженого будинку складає понад 4,4 км. Дана відстань є недосяжною для польоту куль стрілецької зброї, в той час коли відстань до позицій ЗФ РФ становить 1,6 км.

Зазначені факти свідчать, що російсько-окупаційні війська вкотре намагаються свої злочинні дії перекласти на військовослужбовців ЗС України. Однак, наголошуємо, що українські військові дотримуються всіх норм Міжнародного гуманітарного права та виконують бойові завдання у рамках чинного законодавства України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ