Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти продовжують обстрілювати житлові будинки в Чермалику

Як інформують у прес-центрі ООС, Окупанти продовжують обстрілювати і руйнувати житлові будинки в Чермалику.

Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації населених пунктів вздовж лінії розмежування. Активні бойові дії російсько-окупаційних військ загрожують життю мирного населення та пошкоджують цивільну інфраструктуру Донбасу.

Так, за даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 28.01.2019 року, 26 січня, у селищі Чермалик (на північний схід від Маріуполя), по вулиці Набережній, будинок 59, команда СММ вчергове зафіксувала свіжі пошкодження на двох стінах житлового одноповерхового будинку.

За оцінкою спостерігачів СММ, всі пошкодження утворилися внаслідок влучання боєприпасів стрілецької зброї. Крім того, міжнародні спостерігачі також зафіксували на цих стінах осколкові пошкодження, які виникли раніше.

Власники будинку (подружжя у віці 50–55 років) показали спостерігачам кулю, яку, за їхніми словами, вони знайшли на землі під одним із місць вогневого ураження. За твердженнями господарів, 24 січня поточного року, в їхній будинок двічі влучали кулі. На щастя, ніхто з мешканців житлового будинку не постраждав. За словами подружжя, вони надвечір бояться виходити з дому на вулицю, оскільки в їхньому районі не припиняються обстріли.

Українська сторона СЦКК засуджує дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення.

Бойовики продовжують безвідповідально нищити житлові будинки цивільного населення, порушуючи усі норми міжнародного гуманітарного права. Такі дії окупаційної адміністрації свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню під час перемир’я та свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ