Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти продовжують перешкоджати спостерігачам моніторити ситуацію в ОРДЛО

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці на Донбасі продовжують систематично перешкоджати діяльності міжнародних спостерігачів, забороняючи їм потрапляти на контрольовані бойовиками об'єкти і території. Про це йдеться у повідомленні прес-центру ООС.

Відповідно до щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 05.02.2019 року, зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата Місії. Так, на контрольно-перепускному пункті поблизу Верхньошироківське у непідконтрольному владі України районі Донецької області (на північний схід від Маріуполя) троє озброєних окупантів не пропустили патруль Місії, посилаючись на «накази своїх командирів». Внаслідок чого міжнародні спостерігачі не змогли провести моніторинг відведення озброєнь та дотримання прав людини у цьому районі.

Крім того, на контрольно-перепускному пункті біля селища Старомихайлівка (на захід від Донецька) найманець збройних формувань РФ в черговий раз наказав патрулю Місії залишити даний район через нібито «умови безпеки». Залишаючи КПП, міжнародні спостерігачі зафіксували невизначений вибух на відстані біля двох кілометрів від місця їхнього знаходження.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимою ситуацію, коли на тимчасово окупованій території спостерігачі СММ під час своєї діяльності згідно Мандату, наражаються на активну і систематичну протидію з боку збройних формувань Російської Федерації. Це призводить до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил, а також веде до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ