Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти розміщують військову техніку з порушенням ліній відведення

Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування РФ та їхні найманці продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, розміщують військову техніку з порушенням ліній відведення та продовжують зосереджувати озброєння в межах населених пунктів, - передають у прес-центрі ООС.

Так, 25 березня у щоденному звіті СММ ОБСЄ оприлюднене відомості про виявлення озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення у непідконтрольних урядові районах. Зокрема, на полігоні поблизу населеного пункту Міусинськ БПЛА Місії виявив 8 реактивних систем залпового вогню, а неподалік Новоселівки – 2 танки.

20 березня було виявлено 4 танки і 5 одиниць буксируваної артилерії на полігоні поблизу Міусинська, 12 танків на полігоні біля Шимшинівки та 24 танки на полігоні в районі населеного пункту Тернове.

Напередодні, 19 березня, на основі даних повітряного спостереження у непідконтрольних урядові районах виявлено 22 танки та 58 одиниць бойових броньованих машин на полігоні поблизу населеного пункту Бугаївка, а також 20 танків, 23 гармати та 73 бойові броньовані машини на полігоні біля Мирного.

Разом із тим, 19 березня за даними повітряного спостереження СММ виявлено 20 одиниць буксируваної артилерії та 7 одиниць самохідної артилерії на полігоні поблизу Бугаївки.

Водночас, представниками СММ ОБСЄ оприлюднено дані щодо ознак військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки у непідконтрольних урядові районах. Так, 23 березня БПЛА СММ малого радіусу дії виявив зенітну установку неподалік від лінії розмежування сторін у населеному пункті Голубівка Луганської області та 25 березня – 1 бойову броньовану машину неподалік населеного пункту Старе.

Українська сторона СЦКК зазначає, що своїми діями російсько-окупаційні війська вкотре демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей, нехтують взятими на себе зобов’язаннями в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ