Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти сказилися: б'ють по мирних людях у Ірпені, Краматорську і Харкові

Російські окупанти посилили обстріли цивільних об'єктів і розстрілюють мирних людей

Як повідомив очільник Донецької ОДА (ОВА) Павло Кириленко, росіяни обстріляли житлові багатоповерхівки у Краматорську. Під вогонь окупантів потрапила низка будинків по бульвару Краматорський, найбільше постраждали номери 24, 18, 18-А, 21 та 15. Щонайменше 2 загиблих та велика кількість поранених. Зараз на місці працюють правоохоронці та експерти, встановлюючи точну кількість загиблих та поранених. Постраждалим людям надають допомогу медики. За потреби - госпіталізують. Фахівці не дали ще остаточного висновку, яка саме зброя була застосована. Орієнтовно, йдеться про крилату ракету - на кшталт такої, яку збили вчора поблизу Краматорська наші сили ППО. 

СБУ Харківської області повідомила, що сьогодні російські окупанти з реактивних систем залпового вогню "Град" обстріляли територію Національного наукового центру "Харківський фізико-технічний інститут" (ННЦ ХФТІ). Тут розміщена дослідна ядерна установка «Джерело нейтронів», в активну зону якої завантажено 37 паливних ядерних елементів. Руйнування ядерної установки та сховищ ядерних матеріалів могло призвести до масштабної екологічної катастрофи. Слідчими СБ України в Харківській  області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури відкрито кримінальне провадження за статтею екоцид (ст. 441 Кримінального кодексу України). СБУ продовжує збирати докази до Гааги.

МВС повідомило, що окупанти обстріляли місто Ірпінь у Київській області в той час, коли там відбувалася евакуація цивільного населення. 

“Попри обстріли та захоплення міста ворогом сьогодні поліцейські з військовими вивели з зони бойових дій 200 цивільних, з них 50 - діти та один поранений. Евакуація проводилася поблизу села Романівка під мінометним обстрілом ворога. Нині життю та здоров’ю людей нічого не загрожує”, - йдеться в повідомленні. 

Водночас у ЗСУ повідомляють, що під час евакуації мирних жителів російські військові накрили мінометним вогнем сім'ю, загинули двоє дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ