Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Окупанти здійснюють провокації, які загрожують життю мирного населення

Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження провокацій з боку збройних формувань РФ та їхніх найманців під час пропуску через КПВВ цивільного населення і транспортних засобів після робочого часу роботи КПВВ, - інформують у прес-центрі ООС.

Пропуск у вечірній час з боку тимчасово непідконтрольної владі України території за підготовленим сценарієм в "сіру" зону КПВВ великої кількості цивільних осіб та автомобілів, є заздалегідь спланованою провокацією.

Так, 06 січня поточного року, добре знаючи, що контрольно-перепускний пункт в’їзду-виїзду "Станиця Луганська" в зимовий час працює до 17:00, окупанти з боку тимчасово непідконтрольної владі України території біля 18 години в сервісну зону КПВВ з території ОРЛО повернули чотирьох цивільних громадян України.

Найманці протримали їх на своїй стороні КПВВ майже годину і без пояснень причин відмови відправили назад. Хоча люди, як належить, перетнули ділянку підконтрольної владі України КПВВ ще до 17-ї години, тобто до його закриття.

Внаслідок виникнення реальної загрози життю та здоров’ю цивільних осіб, погіршення погодних умов, цивільні особи, за рішенням командування Об’єднаних сил, були оформлені українськими прикордонниками були оформлені і пропущені у зворотному напрямку у найкоротшій час. КПВВ "Станиця Луганська" з української сторони закінчило роботу лише о 18:25.

Українська сторона СЦКК заявляє, що використання збройними формуваннями РФ та їхніми найманцями цивільних осіб переслідує певну мету: по-перше, створити умови для звинувачень української сторони, і, насамперед, Держприкордослужби; по-друге, після того, як люди опиняться в "сірій" зоні, розпочати обстріл позицій Об’єднаних сил в районах, які розташовані поблизу КПВВ "Станиця Луганська". І, по-третє, звинуватити в обстрілах підрозділи Об’єднаних сил, а цивільним особам, які змушені будуть повернутися назад показати, що вони не мали можливості перетнути лінію розмежування набито за вини української сторони.

Отже, такими діями, окупанти вкотре демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями, бажання дискредитувати військовослужбовців Об'єднаних сил напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи та прагнуть до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ