Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Окупаційна влада Криму заявила про наміри «націоналізувати» майно Меджлісу

Так званий очільник Криму Сергій Аксьонов заявив про наміри націоналізувати майно Меджлісу кримськотатарського народу на окупованому півострові.

Про це повідомляє видання Крим.Реалії.

За інформацією видання, перелік об’єктів власності Меджлісу кримськотатарського народу в Криму, про який ідеться, поки не оголошений. Сам Аксьонов заявив, що так звана «націоналізація» в Криму наразі не проводиться, але щодо власності Меджлісу кримськотатарського народу, як він висловився «відповідні заходи повинні бути прийняті».

У суботу, 27 жовтня в ефірі Громадського радіо голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров пояснював, які саме об’єкти можуть забрати окупанти.

«Йдеться про нерухомість Меджлісу, зокрема, про штаб-квартиру організації на вулиці Шмідта в Сімферополі. Забрати можуть і будівлю в селищі Піонерське, в якій планували відкрити медичний центр, лікарню і жіночу консультацію» — сказав Чубаров.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що гроші на обладнання медичного центру збирала громада кримськотатарського народу, саме приміщення купили за гроші Меджлісу.

Нагадаємо, 27 жовтня делегати шостого курултаю мусульман на території Криму, який відбувся під контролем окупаційної влади в Сімферополі, пропонують передати Духовному управлінню мусульман окупованого півострова майно Меджлісу кримськотатарського народу.

У 2014 році підконтрольний Росії Арбітражний суд Криму ухвалив рішення про вилучення будівлі Меджлісу на користь російської держави, у приміщеннях пройшли обшуки. 26 квітня 2016 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму вирішив заборонити Меджліс кримськотатарського народу на території Росії і анексованого Криму. Члени Меджлісу протягом усієї анексії Криму Росією виступали з проукраїнською позицією.

Громадське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ