Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Олегу Царьову повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність України

Правоохоронці повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність України та колабораційній діяльності Олегу Царьову. Про це повідомили в Департаменті Кіберполіції України.

Екснардепу, котрий неодноразово висловлювався на підтримку дій окупантів і виправдовував збройну агресію рф, може загрожувати довічне позбавлення волі.

Документуванням протиправної діяльності займалися працівники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням СБУ та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Народний депутат IV-VII скликань Верховної Ради України Олег Царьов неодноразово публікував у власному Telegram-каналі заклики до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Ці заклики призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень і дій держави-агресора, її збройних формувань та до співпраці з ними.

У березні 2022 року ексдепутат опублікував заклики до громадян України, співробітників силових структур та військовослужбовців скласти зброю, а також публічно закликав мера Кривого Рогу піти на співпрацю з окупантами.

Олегу Царьову оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ