Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Олександр Петраков: "Я припускав, що наші змагання скасують"

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Олександр Петраков засмучений, що йому з його командою не доведеться зіграти в еліт-раунді Євро. Про це повідомляє українська асоціація футболу.
Олександр Петраков. Фото Павла Кубанова

Як уже повідомлялося, УЄФА ухвалив низку рішень щодо турнірів за участю збірних. Зокрема, через пандемію коронавірусу скасовано фінальний турнір чемпіонату Європи 2020 року (U-17), в якому могла взяти участь і збірна України, якби пройшла еліт-раунд, що також не відбудеться.

Своєю думкою із цього приводу поділився головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков.

— Я трохи засмучений, що не вийшло дограти всі змагання в цій віковій групі, — сказав Олександр Васильович. — Хоча, в принципі, я припускав, що такого рішення не уникнути.

— Тепер цю збірну потрібно готувати до нового виклику?

— Саме так. Якщо ситуація з пандемією коронавірусу покращиться, то восени розпочнемо підготовку до реформованого відбору чемпіонату Європи (U-19), який стартує в листопаді. Якщо все буде нормально, то до початку цих змагань ми проведемо два збори, у вересні (поки що невідомо, із ким ми зіграємо товариські матчі) і жовтні (заплановані два домашні спаринги зі збірною Румунії).

— Як будете вивчати своїх майбутніх суперників?

— Бельгію я знаю, оскільки нинішня збірна України з нею вже зустрічалася. Хороша команда, у ній багато індивідуально сильних виконавців. Бачив я й Німеччину в поєдинку з греками. Не знайомий поки що тільки зі Швецією, хоча маю уявлення про цю скандинавську збірну, яка сповідує силовий футбол.

— Як ви проводите дозвілля під час карантину?

— Перебуваю на дачі в компанії дружини й собаки. Доглядаю за газоном (посміхається), насолоджуюся свіжим повітрям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ