Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Олексій Радзієвський вироблятиме біопаливо

Голова ЛОО Партії Регіонів Олексій Радзієвський збирається запустити уставновку з виробництва біопалива на основі переробки ріпакової олії, — повідомив під час прес-конференції у Львівському прес-клубі реформ сьогодні, 26 січня, Олексій Радзієвський.
За його словами, це буде перший на теренах Львівщини проект з виробництва біологічно чистого палива для потреб агропромислового комплексу. Запускатимуть біоустановку через декілька місяців і працюватиме вона на потреби колективного сільського господарства «Дружба», яке знаходиться в селі Тернопілля Миколаївського району Львівської області.
Як запевнив Олексій Радзієвський, цей проект жодним чином не стосується виборчої кампанії регіоналів і презентація унікальної установки відбудеться вже після виборів.
«Ми вже більше року працюємо над біоустановкою і залучаємо до роботи провідних спеціалістів у цій галузі», — пояснив Олексій Радзієвський.
За його словами, планується, що на добу установка вироблятиме одну тонну біопалива. Вартість проекту становить приблизно 300 тис. грн. За оцінкою фахівців, біоустановка має повністю окупити себе вже за 1,5 року роботи.
Як зазначив Олексій Радзієвський, біоустановка не тільки зможе повністю забезпечити потреби господарства «Дружба» у паливі, а й вироблятиме біологічно чисте паливо, якого цілком вистачить, щоб забезпечити потреби АПК всього Миколаївського району.
«Виробленого за допомогою цієї установки лише за місяці місяці біопалива буде достатньо, аби повністю забезпечити потреби цього господарства. Відповідно, ще за 10 місяців установка продукуватиме стільки біопалива, скільки буде достатньо для господарств цілого району», — говорить голова ЛОО Партії Регіонів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ