Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Олесю Островську-Люту вдруге обрали директоркою Мистецького арсеналу

Конкурс на посаду директора Мистецького арсеналу завершився перемогою Олесі Островської-Лютої. Конкурсна комісія переобрала її на цю посаду вдруге та одноголосно.
Олеся Островська-Люта

Про це інформує "Суспільне".

Голосування виглядало так:

  • Ярослав Биструшкін - 0
  • Ольга Босак - 0
  • Алла Демура - 0
  • Оксана Мельничук - 0
  • Олеся Островська-Люта - одноголосно 9 голосів
  • Михайло Кулиняк - 0

Під час презентації програми, Островська-Люта сказала, що місія Мистецького арсеналу - ставати інклюзивним і вільним середовищем. В Арсеналі, на її думку, потрібно вивчати культурну спадщину, розвивати наскрізний різноплановий освітній компонент, інтегрувати різні культурні практики. Також Арсенал має бути інституцією, в якій важлива фізична присутність. Бо будівля є культурної пам'яткою, і вона має бути серцем програмної діяльності. Все має крутитися навколо неї.

Основні напрямки, які планує розвивати Островська-Люта: музейна та освітня робота, література та книжкова справа, сучасне мистецтво, театр.

Мета - закінчити ремонт та використовувати всі приміщення Арсеналу. Підтримувати ідею збільшення фінансування культурної сфери та Арсеналу зокрема, розвивати його команду. Запустити Музей сучасного мистецтва, розширити літературну, книжкову та театральну діяльність, розробити цифрову стратегію інституції.

За словами Островської-Лютої, Мистецький арсенал подав до уряду заявку на збільшення бюджету у 2022 році до 1 мільярда гривень. Такі кошти потрібні з урахуванням початку ремонту та будівництва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ