Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ольга Трофімцева: Україна та Іран зацікавлені в активній співпраці в АПК

В.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева зустрілася із новопризначеним Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехр Мораді, - інформують у прес-службі Мінагрополітики та продовольства України.

На зустрічі сторони обговорили можливості співробітництва між аграрними відомствами двох країн.

Ольга Трофімцева наголосила, що наразі на розгляді іранської сторони знаходяться три проекти меморандумів про співробітництво у галузі агропромислового комплексу. Зокрема, це Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Міністерством сільськогосподарського джихаду Ісламської Республіки Іран в галузі сільського господарства. Та два проекти документів про співпрацю за напрямами ветеринарії та фітосанітарії.

Зі свого боку пан Посол висловив зацікавленість щодо розвитку співробітництва між країнами, а особливо в поглиблені співпраці у сільському господарстві та запевнив у сприянні.

Нагадаємо, за результатами 2018 року український експорт аграрних та харчових товарів до Ісламської Республіки Іран становив $421 млн, товарообіг між країнами склав $437,5 млн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ