Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Олімпік» СЗШ №1 – переможець Відкритої шкільної баскетбольної ліги

Юні баскетболісти «Олімпіка» СЗШ №1 2005 року народження та молодші стали переможцями відкритої шкільної баскетбольної ліги.

Вже вдруге завдяки президенту Львівської міської федерації баскетболу Дмитру Крамару фінальні матчі ВШБЛ проходили у Палаці спорту «Галичина» (вул.Керченська, 8). На старт цих змагань вийшло дев’ять команд (у найстаршій групі було 8 колективів) і, за словами організатора Степана Матули, одразу п’ятеро претендували на золото. Завдяки долі фарту та майстерності до фіналу дійшли команди «Олімпік» (СЗШ №1) та СЗШ №45 зі Львова. У «малому» фіналі долю бронзових нагород вирішували СЗШ №17 та команда Трускавця.

У матчі за третє місце впродовж всієї гри команди не відпускали одна одну, декілька разів змінювався лідер. Лише наприкінці останньої чверті, завдяки кільком результативним кидкам, львівські школярі забезпечили собі невелику перевагу. В підсумку матч завершився на їхню користь - 35:32.

Фінальний матч теж видався на славу. Підтримка трибун дала обом командам додаткових сил, під час нагородження усі відзначали високий темп гри. Як і в попередній грі усе вирішилося лише наприкінці зустрічі. За півхвилини до завершення «Олімпік» мав перевагу лише в одне очко. За відведений час юні баскетболісти 45-ої школи не змогла наздогнати суперника і в підсумку задовольнилися лише срібними нагородами, золото - у «Олімпіка».

Після завершення заключної гри сезону відбулося нагородження найкращого та найперспективнішого гравця у складі кожної команди, MVP фіналу а також дві найкращі п’ятірки Allstar1 та Allstar2. Призи та нагороди юні баскетболісти отримували з рук організатора ВШБЛ Степана Матули, відомого тренера Леоніда Дербаби, наставника «Львівської Політехніки» Ярослава Зубрицького,  дитячого тренера Любові Ковач, а також Романа Іванціва, почесного президента Львівської обласної федерації баскетболу.

«Приємно вражений організацією цього турніру, його рівнем. Впевнений, що без Степана Матули, котрий вже котрий рік займається ВШБЛ, цього не було б. Нам дуже важливо підтримувати масовий та дитячий баскетбол, адже саме з нього виходять ті, хто в майбутньому захищає реноме львівської школи. Сподіваюсь, що кількість команд лише зростатиме, як і популярність цього турніру. Наша федерація й надалі усіляко допомагатиме шкільній баскетбольній лізі», - сказав президент Львівської міської федерації баскетболу Дмитро Крамар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ