Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Омбудсмен розповіла про нові випадки насильства рашистів щодо мирних мешканців

Рашисти встановлюють режим жорстокого терору на тимчасово окупованих територіях України, катують та викрадають місцевих жителів.

Про це у фейсбуці написала Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Зокрема, за її словами, У приміських селах Чернігова загарбники розміщують свою техніку поміж хатами, залякують людей, відбирають їжу.

В Охтирському районі в селах російські терористи вигнали людей з будинків, знущаються з них, забирають їжу, ламають телефони та палять будинки. З деяких населених пунктів забирають усіх чоловіків та вивозять у невідомому напрямку.

На Херсонщині військовослужбовці РФ обстріляли цивільних людей в с. Паришеве Білозерського району. Вогнепальне поранення грудної клітини отримав 74-річний пенсіонер і три кулі влучили в 16-річного підлітка.

Під зруйнованим драмтеатром у Маріуполі - ще близько 1000 людей перебувають під завалами. Надавати швидку допомогу неможливо, оскільки окупанти знищили всю техніку.

У місті бомбардуванням повністю зруйновано завод «Азовсталь». Внаслідок залпового вогню по житлових кварталах Краматорська поранено 26 мирних жителів, двоє загинули. Зруйновано 9 багатоповерхових будинків, школа, банк та дві адміністративні будівлі.

Наразі в Україні 464 заклади освіти зазнали пошкоджень внаслідок обстрілів та бомбардувань, з них 64 повністю зруйновані. За останню добу пошкоджено 24 заклади освіти та один знищено. 

На Луганщині окупанти обстріляли лікарню в Лисичанську. Загалом вони випустили десять снарядів. Лікарня та розташовані поряд житлові будинки залишилися без вікон. Інформація щодо постраждалих уточнюється. На об’єкті працюють рятувальні служби.

Місцевих чиновників російські терористи викрадають просто з робочих місць. Учора у полон взяли мера Великобурлуцької громади Харківщини Віктора Терещенка. Сьогодні викрадено працівника Олешківської міської ради Херсонської області Олександра Зарівного.

Захоплення цивільних заручників та терор населення окупованих територій є прямим порушенням статей 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статей 9 і 21 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ