Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Омбудсмен розповіла про обстріли рашистів за минулу добу

Російська загарбницька армія продовжує масовані ракетні та артилерійські удари по мирних містах та цивільній інфраструктурі, внаслідок чого є десятки вбитих та поранених жителів.

Про це у фейсбуці повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

У Миколаєві рашисти зранку на початку робочого дня поцілили у обласну державну адміністрацію, зруйновано половину будівлі. Більшість співробітників врятовано. Тривають пошуки ще 11 осіб.

Росіяни обстріляли лікарню в Сєвєродонецьку Луганської області. За день в області двоє загиблих та десятеро поранених. Врятовано та евакуйовано 26 людей.

Внаслідок потужних обстрілів за добу в області пошкоджено близько 23 об’єктів, з них 14 багатоквартирних та 8 приватних житлових будинків, кардіовідділення Сєвєродонецької лікарні, господарчі споруди, гаражі, об’єкти інфраструктури.

У звільненому місті Тростянці Сумської області в одному з гаражів виявлено тіло чоловіка. Рашистські бойовики його жорстоко катували та вбили, на тілі виявили численні ушкодження.

У Мелітополі загарбники пограбували гуманітарну  допомогу, яка надійшла із Запоріжжя.

Унаслідок ракетного удару завданого військовослужбовцями збройних сил російської федерації по Люботину на Харківщині 28 березня загинула одна людина, ще семеро — отримали поранення. Пошкоджено 7 будинків.

На Сумщині окупанти скинули три авіабомби. Цілилися в об’єкти інфраструктури.

У Макарові Київської області не припиняються обстріли. Є поранені та двоє загиблих. Рашисти цілий день накривають вулиці селища артилерійським залповим вогнем та мінами.

"Жорстоко вбиваючи мирне населення війська агресора продовжують вчиняти злочини проти людяності, визначені Статутом Міжнародного військового трибуналу та Римським статутом Міжнародного кримінального суду, нехтуючи усіма вимогами Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

Звертаюсь до міжнародної спільноти не припиняти максимальний доступний санкційний тиск на державу-терориста Російську Федерацію для припинення військового вторгнення в України", - додала омбудсмен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ