Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Омбудсмен розповіла про злочини рашистів за попередню добу

Сорок третю добу ворожі російські війська ведуть прицільні обстріли мирних населених пунктів України.

Як повідомляє Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, на Херсонщині останню добу було багато обстрілів системами «Град» по цивільній інфраструктурі. Є повідомлення про зруйновані будинки, школи, поранених та загиблих, детальна інформація уточнюється.

У Станіславській сільській територіальній громаді Херсонської області від бомбардувань агресора за добу загинули п’ятеро цивільних.

Окупаційні війська РФ здійснили артилерійський обстріл по житлових будинках у м. Балаклія Ізюмського району на Харківщині. Загинуло троє осіб.

Міста Луганщини під щільним ворожим вогнем: у Рубіжному одна загибла людина, одна поранена, доля ще сімох невідома. У Сєвєродонецьку зруйновано близько 10 багатоповерхівок, п’ятеро поранених внаслідок обстрілу центру надання гуманітарної допомоги. З Попасної через обстріли не змогли евакуювати населення.

У Донецькій області ворог обстріляв мирних мешканців Вугледара, які прийшли отримати гуманітарну допомогу. В результаті обстрілу – 4 загиблих і 4 поранених. Двічі під обстріли потрапила Очеретинська громада – відомо про 1 загиблу людину, пошкоджено щонайменше 6 житлових будинків, дитячий садок і нежитлове приміщення.

У Мар’їнській громаді внаслідок обстрілу поранено 4 цивільних, пошкоджено 2 будинки.

Умисні обстріли та знищення мирних населених пунктів армією країни-агресора є військовими злочинами та злочинами проти людяності й грубим порушенням норм чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ