Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООН отримала повідомлення Росії про вихід із «зернової угоди»

Представник офісу Організації Об’єднаних Націй у Стамбулі підтвердив, що ООН отримала письмове повідомлення від Москви про вихід із зернової угоди.

Про це повідомляє CNN.

"Офіційний представник Організації Об'єднаних Націй підтвердив CNN, що офіс ООН у Стамбулі, Туреччина, отримав письмове повідомлення від Росії про припинення участі в зерновій угоді з Україною", - йдеться у повідомленні.

Водночас представник ООН сказав, що "генеральний секретар не припинить своїх зусиль щодо сприяння безперешкодному доступу до глобальних ринків продовольчих товарів та добрив як з України, так і з Російської Федерації для збереження глобальної продовольчої безпеки».

Як повідомлялося, у Росії сьогодні, 17 липня, заявили, що направили Туреччині, Україні та ООН заперечення щодо продовження зернової угоди і де-факто припинили її дію. Це, як вказали в МЗС Росії, “означає: відкликання гарантій безпеки судноплавства; згортання морського гуманітарного коридору; відновлення режиму тимчасово небезпечного району в північно-західній акваторії Чорного моря; розформування СКЦ (Спільного координаційного центру) у Стамбулі”.

Чорноморська зернова угода була укладена у липні 2022 року. Задля цього було підписано два документи: за участю ООН, Туреччини та України й окремо – ООН, Туреччини й Москви.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ