Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООН: понад 40% населення України потребує гуманітарної допомоги

За оцінками МОЗ України та ВООЗ, приблизно 10 мільйонів людей потребують тієї чи іншої психологічної допомоги через травми, отримані внаслідок війни

Як зазначило Польске радіо, майже 18 мільйонів людей, або понад 40 відсотків населення України потребує гуманітарної допомоги, – заявила постійна координаторка ООН в Україні Деніз Браун на засіданні Ради безпеки ООН у п'ятницю. За її словами, орієнтовно 14 мільйонів людей в Україні були змушені залишити свої домівки, у тому числі 6,2 мільйона внутрішньо переселених осіб і майже 7,7 мільйона втекли з країни. За даними «ЮНІСЕФ», приблизно 5,7 мільйона дітей шкільного віку тією чи іншою мірою постраждали від початку війни, у тому числі 3,6 мільйона через закриття навчальних закладів.

Браун сказала, що було зареєстровано понад 630 російських нападів на медичні заклади, що позбавило пацієнтів доступу до ліків і лікування. Координаторка ООН нагадала, що «ООН і гуманітарна спільнота за консультаціями з українською владою розробили конкретний план на зимові місяці», який передбачає ремонт житлових будинків у прифронтовій зоні та забезпечення людей ковдрами, матрацами, одягом, генераторами для шкіл, опаленням для лікарень.

Вона також підкреслила, що, за оцінками МОЗ України та ВООЗ, приблизно 10 мільйонів людей потребують тієї чи іншої психологічної допомоги через травми, отримані внаслідок війни. Це стосується, зокрема, жінок і дівчат, які стали жертвами сексуального насильства, дітей, які щодня чують попереджувальні сирени, і цілих сімей, які змушені виживати у важких умовах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ