Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООН заявила про 12 загиблих цивільних на Донбасі за три місяці

За звітний період з 16 травня по 15 серпня Моніторингова місія ООН зафіксувала 105 жертв серед цивільного населення на сході України - 12 загиблих і 93 поранених. Про це заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, представляючи щоквартальну доповідь "Права людини в Україні", повідомив кореспондент Укрінформу.

"За період із 16 травня до 15 серпня Моніторингова місія ООН зафіксувала 105 жертв серед цивільного населення: 12 загиблих і 93 поранених. Це на 30% більше, ніж за попередній звітний період. Якщо ми порівняємо ці дані з аналогічним періодом 2017 року, ми побачимо зменшення на 37%. Це підтверджує, що ведення бойових дій має непередбачуваний характер, ситуація різниться щодня. І це змушує цивільне населення жити в постійній тривозі та небезпеці", - заявила Фрейзер.

Представниця ООН також зазначила, що обстріли "спричинили 50% жертв серед цивільного населення". "Більшість смертельних випадків трапились в період із середини травня до кінця червня, поки не набрало чинності так зване "хлібне перемир'я", - додала вона.

Крім того, серед причин втрат серед місцевого населення Фрейзер назвала ручні гранати, розтяжки і міни, а також вибухонебезпечні залишки війни.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ