Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООС: доба на Донбасі минула без втрат, але з обстрілами

Упродовж минулої доби, 1 липня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська, нехтуючи рішенням Тристоронньої контактної групи щодо встановлення так званого «хлібного перемир’я», проявляли невисоку активність практично по всій лінії зіткнення, повідомили в прес-центрі операції Об'єднаний сил на Фейсбук.

Як зазначено в повідомленні, ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї і на окремих ділянках використовував заборонену Мінськими домовленостями зброї.

Противник 25 разів вдавався до провокативного вогню по наших позиціях, 2 з яких – із важкого озброєння.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно утримували займані рубежі, неухильно дотримувалися режиму припинення вогню і не піддавалися на провокації ворога. Адекватну відповідь давали лише тоді, коли дії агресора несли пряму загрозу нашим військовослужбовцям та мирному населенню.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі населених пунктів Щастя, Новоолександрівка, Кримське, де ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. А наших захисників Троїцького бойовики провокували пострілами із 82-мм міномету.

Минулої доби противник також відкривав вогонь у районі Світлодарської дуги. Там наші позиції обстрілювалися із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Горлівському напрямку російські найманці розгорнули бойові дії у районі населеного пункту Луганське, де відкривали вогонь по наших позиціях із гранатометів та великокаліберних кулеметів. Ворог обстріляв із мінометів калібром 120 мм захисників Зайцевого, а по позиціях у районі Гладосового відпрацювала БМП.

На Донецькому напрямку упродовж минулої доби було тихо.

Неспокійно було на Маріупольського напрямку у районі населених пунктів Водяне, Гнутове та Широкине. Вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог намагався змусити наших захисників відкрити вогонь у відповідь.

Втрат серед наших військовослужбовців немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ