Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

росіяни намагаються підтримувати високу інтенсивність бойових дій

Противник намагається підтримувати високу інтенсивність бойових дій по всій лінії фронту
нацгвардія

росіяни намагаються підтримувати високу інтенсивність бойових дій і залучають для цього додаткові підрозділи.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Національної гвардії України Руслан Музичук.

За його словами, противник намагається підтримувати високу інтенсивність бойових дій по всій лінії фронту.

«Впродовж останніх тижнів найгарячішими залишаються Покровський, Торецький, Курахівський напрямки. Також ворог збільшив активність на Куп’янському та Лиманському напрямках. На Харківщині, де утримують оборону підрозділи Нацгвардії, було 15 зіткнень. Зокрема, в районі Вовчанська та Глибокого наші гвардійці відбили дві спроби штурмових дій. Ворог намагається покращити тут своє тактичне становище — зокрема, на ділянках, де сили оборони завдали йому втрат. В цілому по лінії фронту наші підрозділи свої позиції утримали. На Східному напрямку протягом цієї доби нацгвардійці відбили 7 спроб штурмових дій противника, на Південних напрямках відбито 4 атаки. Було знищено 11 артилерійських систем, 2 склади боєкомплекту, завдано ураження по 18 бліндажах, знищено 3 бойові броньовані машини», - розповів Музичук.

За його словами, для підтримки високої інтенсивності бойових дій ворог залучає додаткові підрозділи.

«Ворог залучає додаткові підрозділи, аби підтримувати інтенсивність наступальних дій. Подекуди це вимагає від них специфічної підготовки — тобто це не суто піхота чи артилерія, а дії штурмових груп, які спрямовані на дії біля населених пунктів, а також в урбанізованій місцевості. Водночас підрозділи Нацгвардії спеціального призначення «Омега» та інші сили оборони навчені воювати з таким типом підрозділів», - запевнив Музичук.

Також він відзначив високу активність ворожих розвідувальних дронів на Східному напрямку.

«Наші бійці зазначають, що на Східному напрямку противник намагається активно застосовувати дрони оперативно-тактичного рівня, які проводять аеророзвідку. В цілому по лінії фронту протягом доби наші підрозділи знищили 6 таких БПЛА, з них 2 — типу «Орлан» на півночі Харківщини», - сказав речник Нацгвардії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ