Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ООС: російські найманці тричі порушили режим "тиші"

Від початку поточної доби, 11 жовтня, у районах відповідальності наших підрозділів зафіксовано три порушення домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, з боку російсько-окупаційних військ. Про це повідомили 11 жовтня у пресцентрі ООС.
Фото ООС

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими захисниками.

Від початку поточної доби, 11 жовтня, у районах відповідальності наших підрозділів зафіксовано три порушення домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, з боку російсько-окупаційних військ. Так, противник здійснив два постріли з ручного протитанкового гранатомета поблизу населеного пункту Мар’їнка, а в районах Майорська та Зайцевого провокував українських захисників неприцільними чергами зі стрілецької зброї.

Постріли не становили загрози життю та здоров’ю наших воїнів, тому вогонь у відповідь вони не відкривали.

Бойових втрат і поранень серед українських військовослужбовців немає.

У районі проведення операції належно виконують завдання й інші складові сил оборони. Так, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано майже 3 гектари території та передано на знищення 10 вибухонебезпечних предметів.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Наразі відремонтовано 2 будинки, на 7 об’єктах відновлювальні роботи ще тривають.

Українські захисники не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь-які провокаційні дії противника.

Слава Україні!

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

Упродовж минулої доби, 10 жовтня, у смугах відповідальності підрозділів Об’єднаних сил зафіксовано одне порушення з боку противника домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року під час засідання Тристоронньої контактної групи.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» поблизу населеного пункту Водяне ворог здійснив один неприцільний постріл з підствольного гранатомета.
Ворожий постріл не становив загрози нашим військовослужбовцям, тому вогонь у відповідь вони не відкривали.

Бойових втрат і поранень серед українських воїнів немає.
Належно виконують завдання у районі проведення операції й інші складові сил оборони. Зокрема, військовослужбовці Збройних Сил та вогнеборці ДСНС ліквідували пожежі поблизу Новоолександрівки, Майорська та Катеринівки. Окрім того, локалізовано осередки загорань неподалік Болотеного.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 56 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5559 транспортних засобів та 4287 осіб. Також була затримана 1 особа, яку підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців.

Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибуло 527 осіб, у зворотному напрямку – 684 особи. КПВВ «Новотроїцьке» та «Мар’їнка» не функціонували.

Ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою військовослужбовцями Об’єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ